GrandCanaria.no

Din ferieguide til Grand Canaria!

 

Puerto Rico er en av de mest populære feriebyene på Grand Canaria og Kanariøyene, spesielt blandt nordmenn. Puerto Rico ligger mellom Arguineguin og Puerto Mogan og ligger i den dype Puerto Rico dalen og fremstår som en ren ferieby som inneholder kun hoteller/ ferieleiligheter samt restauranter og et større shoppingsenter. Når du ankommer Puerto Rico  via den gamle veien langs kysten er den flotte stranden som ligger i Puerto Rico dalens ende det første som møter deg.

Puerto Rico har opplevd en enorm bygningsvekst de siste 20-30 årene og for dem som besøker øya med noen års mellomrom er utviklingen imponerende fra gang til gang. De siste årene har det blitt bygd helt opp på toppene i den bratte dalen og helt over i nabodalene slik at disse nå går i ett med Puerto Rico. Det pågår en diskusjon på Grand Canaria om hvor mye man skal få lov til å bygge ut fremover.

Midt i Puerto Rico dalen, i gangavstand fra stranden og de aller fleste hotellene og ferieleilighetene ligger et stort shoppingsenter med yrende folkeliv om kvelden. Her finner du en rekke restauranter og utesteder av varierende kvalitet. Shoppingsentrene bærer for øvrig stor preg av spillehaller med støyende automater, "torvhandlere" som selger "juggel", internett kafeer og små elektronikkforetninger med produkter av tvilsom kvalitet. Dette er med andre ord ikke stedet for de voldsom store røverkjøperne, noe som ikke alltid er like lett å forklare barna. Skal du gjøre gode kjøp bør du ta turen til Atlantico senteret (ligger mellom Playa del Inglès og flyplassen) eller til Las Palmas, en grei kjøretur dersom du leier bil.

Restaurantene på shoppingsenteret i Puerto Rico er heller ikke så mye å skryte av men vi vil fremheve en italiensk restaurant med navnet "Pinocchio" som ligger i senterets første etasje. Her er det god tradisjonell italiensk mat, liten utskifting i personalet og gjester som kommer tilbake gang etter gang. Stedet er så og si alltid fullt noe som forøvrig er en god pekepinne på de bedre restaurantene.

Lenger inne i Puerto Rico dalen ligger det et middels stort utendørs vannland med flere basenger og vannsklier av forskjellige størrelser, du finner med andre ord noe for enhver smak i denne feriebyen.


Copyrighted content. All Rights Reserved.