GrandCanaria.no

Din ferieguide til Grand Canaria!

Transport på Grand Canaria

 

Grand Canaria er en forholdsvis liten øy og transportmulighetene er mange. Dersom du har førerkort og føler deg trygg i trafikken vil vi først som sist anbefale deg å leie en bil på flyplassen og beholde denne under hele oppholdet på øya. Bare det å velge bort bustransfer til og fra flyplassen dekker gjerne inn halvparten av utgiftene til leiebil dersom dere er flere i følge. Du får en grei leiebil i 1 uke til ca kr 1500,- og du kan dermed forflytte deg fritt rundt på Grand Canaria under hele oppholdet.

 

Dersom du ikke ønsker å leie bil så kan du slå deg til ro med at det sjeldent er problemer med å få tak i taxi på øya. Still deg opp på en holdeplass eller stå i veien og signaliser til forbipasserende taxier så har du normalt taxi i løpet av få minutter. Prisene for taxi på Grand Canaria ligger under norske priser men er allikevel ikke direkte billig. Det går også godt med busser mellom langs kysten fra Puerto Mogan gjennom alle feriebyene og opp til Las Palmas.

 

Dersom du bare skal bevege deg mellom feriebyene Arguineguin, Puerto Rico og Puerto Mogan så går det en liten ferje med glassbunn i skytteltrafikk mellom disse stedene. Båten kjører også innom Anfi del Mar for å ta av og på passasjerer. Båtturen tar forholdsvis kort tid og du får servert den spanske nasjonaldrikken Sangria ombord. Båten tar også et lite stopp for å mate fisker. Selve glassbunnen er oppskrytt og  man ikke mye glede av denne bortsett fra de 2 minuttene fiskematingen pågår. Det er ikke noe sjakktrekk å sette seg i bunnen av båten med tanke på å se ut av glassbunnen under færden. Du har ingen glede av dette.


Copyrighted content. All Rights Reserved.